Duo Erik en Tineke

Duo Erik en Tineke

Het wordt nu toch echt wel tijd om pianist Erik Onnink voor te stellen.
We werken veel samen en hebben diverse muziekvideo’s gemaakt.

Het Edese duo -dat bestaat uit sopraan Tineke Roseboom en pianist Erik Onnink- kent een opmerkelijke ontstaansgeschiedenis. Hun school- en studietijd heeft er nagenoeg hetzelfde uitgezien. Zo gingen ze naar dezelfde middelbare school (Het Streek, Bovenbuurtweg) en studeerden ze beiden aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Omdat Erik vijf jaar ouder is hebben zij elkaar altijd misgelopen, drie jaar geleden kruisden hun wegen voor het eerst echt tijdens een gemeenschappelijk concert bij een koor.

Er was direct een klik. Ze besloten een duo te vormen en samen te gaan musiceren, ze woonden immers nog geen vijf minuten bij elkaar vandaan.

In de afgelopen drie jaar hebben ze al diverse mijlpalen bereikt. Naast het geven van diverse concerten hebben ze diverse muziekvideo’s op internet geplaatst die al meer dan 60.000 keer zijn bekeken. De laatste video’s werden live op NPO Radio 4 gelanceerd.

 

Erik Onnink studeerde klassiek piano aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem bij Marjès Benoist en Frank van de Laar. In 2008 rondde hij deze opleiding cum laude af. Tegelijkertijd studeerde Erik communicatie aan de HAN, ook in Arnhem. Tegenwoordig werkt hij als programmamaker voor het NPO Radio 4 programma MAX Avondconcert in Hilversum. Daarnaast geeft hij privé pianoles. Als pianist is Erik veelvuldig actief als begeleider. Naast het duo met Tineke Roseboom vormt hij ook een duo met Edese zangeres Paula Vos (lichte muziek). Ook begeleidt hij diverse koren in de regio. Hij werkte mee aan diverse cd-opnames.

Tineke Roseboom (1990) studeerde in 2012 af aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Zij studeerde bij Harry van Berne. Dankzij een internationale studiebeurs wordt Tineke op dit moment gecoacht door Xenia Meijer en Gary Coward (London).

In 2016 volgde zij privélessen bij Emma Kirkby (London) en Gloria Fabuel (Valencia).

Tineke werkte mee aan diverse cd opnames, maar in 2016 kwam haar eigen debuutcd uit: El Rosicler. Een cd met werken van Händel en zijn Spaanse tijdgenoten, zij werd hier begeleid door het Luthers Bach Ensemble.

Door haar grote interesse in verschillende muziekstijlen is Tineke’s repertoire erg breed. Tineke is een goedgevraagde soliste voor cantates en oratoria maar straalt ook in speciaal voor haar gecomponeerde werken (zoals de kameropera Morpho).

Als studiozangeres zingt Tineke voor verschillende componisten, voornamelijk filmmuziek. Zij zingt zij onder meer voor Hollywood Scoring.